Om

Jag heter Carl Wingård och är en klassicistiskt lagd och måhända något anglofilt anstruken varelse. Jag föddes, växte upp och vindpinades i Varberg, läste i Lund, men delar för närvarande min tid mellan Mariestad och huvudstaden.

Jag arbetar som gymnasielärare i svenska, historia och kulturhistoria. Byggnadsvårdare, skogsarbetare, taxiförare, tentavakt och skivbutiksbiträde är några av de yrken jag prövat. Jag brinner för humanism och bildning, för kulturvård, liksom för biologisk mångfald och andra miljöfrågor.

En gång när jag i ungdomen arbetade i skogen med min far, frågade jag vilka råd han hade att ge inför mitt yrkesval. – Varför inte bli skogvaktare, föreslog han, halvt på skämt kan jag tro. Men det var ett förslag så gott som något, och framstår ännu som en alternativ karriär.

Det sägs att det av ett träd går att göra ungefär 24 böcker. Hos författaren Malte Persson läste jag en gång, att han på så vis i sina böckers sällskap kände sig som en skogvaktare i sin egen skog. Det tycker jag var en fin tankefigur – och en liknelse som något sammanfattar de olika sidor av mina intressen, vilka sträcker sig mellan det humanistiska och naturvetenskapliga fältet, och som jag egentligen alltid känt hör samman.

Denna blogg är tänkt att fungera som ett lustbetonat idé- och tankearkiv med små pretentioner, kring böcker jag läser och saker som kommer i min väg.

Välkommen!

Annonser
%d bloggare gillar detta: